Srbija i Republika Srpska potpisale ugovor o dva kredita

Bez autora
Mar 20 2011

Nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Republike Srpske, koja je održana u petak u Banja Luci, potpisan je ugovor o dva kredita, čija ukupna vrednost iznosi 21 milion konvertibilnih maraka, odnosno nešto više od 10 miliona evra. Prvi kredit, vredan je 16,5 miliona konvertibilnih maraka i biće iskorišćen za nabavku 200 vagona za potrebe Republike Srpske. Vrednost drugog ugovora je 4,5 miliona konvertibilnih maraka i ta sredstva biće upotrebljena za nabavku računarske opreme za škole u Republici Srpskoj. U skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske do sada je potpisano 27 različitih sporazuma, a u pripremi je još šest. U Banja Luci su potpisani i memorandumi o razumevanju između Srbije i Republike Srpske u oblasti energetike, saobraćaja i infrastrukture i nauke i tehnologije, kao i Ugovor o zajedničkoj izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Srbija" na Palama.

Srbija i Republika Srpska potpisale ugovor o dva kreditaNakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Republike Srpske, koja je održana u petak u Banja Luci, potpisan je ugovor o dva kredita, čija ukupna vrednost iznosi 21 milion konvertibilnih maraka, odnosno nešto više od 10 miliona evra.

Prvi kredit, vredan je 16,5 miliona konvertibilnih maraka i biće iskorišćen za nabavku 200 vagona za potrebe Republike Srpske. Vrednost drugog ugovora je 4,5 miliona konvertibilnih maraka i ta sredstva biće upotrebljena za nabavku računarske opreme za škole u Republici Srpskoj.

U skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske do sada je potpisano 27 različitih sporazuma, a u pripremi je još šest.

U Banja Luci su potpisani i memorandumi o razumevanju između Srbije i Republike Srpske u oblasti energetike, saobraćaja i infrastrukture i nauke i tehnologije, kao i Ugovor o zajedničkoj izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Srbija" na Palama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik